lördag 4 april 2009

Spektaklet utvidgas

LO-mannen Erland Olausson, han som var med i AMF styrelses ersättningskommitte och fick till det beramde pensionsavtalet vars villkor Wanja Lundby-Wedin inte hade en aning om , verkar nu själv vara på väg in i ett blåsväder.

Högst densamme Olausson höjer sin lön med 32000 kr 6 månader innan han går i pension (vid 60 år ålder). Hela löneökningen tas med vid pensionsberäkningen. Konstruktionen har godkänt av LO-ordförande Wanja Lundby-Wedin. Förklaringsmodellen är att Olausson går tillbaka till en gammal tjänst som chefsjurist och måhända ligger det något i detta. Kommunistledare Ohly verkar dock inte lika övertygad om detta om man får tro den kommentar som ges i dagens Expressen.

Hur det än är med själva sakfrågan är det ytterligare ett tecken på att LO, i likhet med många andra "laborerar" med modeller kring löner och pensionsvillkor. Det är detta som är hela kärnan i problematiken, vitt och brett skall andra kritiseras medan man själva säger sig ha alldeles torrt på fötterna. Nu visas det gång på gång att LO inte alls lever som man lär utan säger ett och gör ett annat.

Inte är det konstigt att det mullrar ute i stugorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar