onsdag 8 april 2009

Monas utförsåkning

En ny undersökning i Aftonbladet ger vid handen att Mona Sahlin fortsätter att med en rasande fart tappa i förtroende. Förtroendet är nu 27 procent (minus 9 procent sedan föregående mätning) och det är endast kommunistledare Ohly som har lägre förtroende.

Det få kommer ihåg i debatten är att Mona Sahlin redan i mitten på 90-talet, när efterträdare skulle utses efter Ingvar Carlsson, av olika skäl valdes bort och ansågs olämplig. Detta var dock glömt när det blev dags för efterträdare efter Göran Persson. Men märk väl att Mona Sahlin var en "föredetting" redan när hon utsågs till partiledare. Idag är den positiva energi som Mona Sahlin utstrålade i yngre dagar helt bortblåst. Allra tydligast framstår detta när hon skall tala om och debattera ekonomi då hennes framförande verkar hel oengagerat. I senaste debatten med Statsministern talade hon, åtminstone i debattens ekonomiska passager, entonigt och nästan stakade sig. Här fanns inget glödande enagemang.

Det vi nu ser ett prov på är hur riskablet det är att utse en "föredetting". Mona har säkert sina kvaliteter men dessa finns inte inom yrkeskrået oppositionsledare och än mindre i yrkesskrået statsminster.

Sedan kan man ju som varm vän av Alliansen bara glädja sig för varje dag som Mona Sahlin sitter kvar då detta på inget sätt minskar chanserna för en lyckosm utgång även av nästa val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar