onsdag 25 mars 2009

Wanjas spektakel

En sak måste man beundra Wanja Lundby-Wedin för, hon är inte rädd för självplågeri.

År ut och år in har hon suttit i AMF's styrelse. Varje år har hon plikttroget skrivit under årsredovisningen som med "millimeternogranhet" anger lön och pensionsavsättningar för VD. Samma Wanja Lundby-Wedin försöker nu påstå att hon blivit lurad och förd bakom ljuset. Hur tror hon att hon kan få någon som helst trovärdighet i detta?

I motsats till detta lägger regeringen fram ett klokt förslag kring statliga bonusar. I intervjuer förklarar statsministern att man tagit lärdomar av det som skett i finanskrisens spår och därför kommit fram till att ändringar måste göras. Så talar endast en erfaren statsman som inte är rädd att erkänna misstag utan som ständigt är beredd att ompröva för landets bästa.

Kontrasten mellan ledamoten av socialdemokraternas verkställande utskott, LO ordförande Wanja Lundby-Wedin och vår kloke och eftertänksamme statsminister är enorm.

Socialdemokrater har en förmåga att säga ett och göra ett annat som säger oerhört mycket om detta parti och dess syn på politik. Det skedda stärker ytterligare Alliansen vilket är att välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar