söndag 24 maj 2009

Det Lundby-Wedinska Spektaklet - Akt 2

Akt 2 i det Lundby-Wedinska Spektaklet verkar nu ta sin början. Ridån har gått upp, först I Expressen, och sedan i övriga delar av pressen.

Att den Lundby-Wedinska maken får följa med på lite "rajtan-tajtan" i Italien tillsammans med andra fackföreningspotentater är väl i sig inte så farligt. Att den Lundby-Wedinska maken får bo gratis i hustruns rum kan väl också vara något som finns inom förlåtelsens gräns och finns några oegenetligheter här lär våra nitiska skattemyndighetstjänstemän nogsamt reda ut detta.

Nej det är inte i detaljerna det anmärkningsvärda finns utan i hela händelsen. Åter visar Lundby-Wedin prov på den egenskap hon behärskar till fulländing - att säga ett och göra ett annat. Nämnda Lundby-Wedin och andra potentater inom fackföreningar och parti åker land och rike kring och fördömer företagsledare och andra för snyltande och utnyttjande av förmåner. Samtidigt utnyttjar man samma typ av förmåner själva.

Att hårt arbetande människor, fackföreningsledare och företagsledare, förenar nytta med nöje på detta sätt behöver i sig inte vara fel. Det kan vara dem väl unnat att få ägna några dagar under rekreation och reflektion - säker får man en och annan insikt av detta. Det som blir så fel är när de (s)-märkta potentaterna djupt kritiserar detta för att samtidigt ägna sig åt samma sak. Tala om hyckleri...

Sedan innebär det nu skedda att det Lundby-Wedinska omdömet allvarligt måste ifrågasättas. Med det Lundby-Wedinska spektaklets nyss genomlidna första akt borde hon nog ha ett bättre omdöme än att ännu en gång utsätta sig för denna typ av uppmärksamhet. Vore jag LO-medlem skulle jag nog ifrågasätta om en person med detta omdöme är lämplig att leda organisationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar